Patient journey mapping

‘Op de momenten van waarheid maakt u het verschil

Met patient journey mapping brengt Dames met Zorg! het letterlijke en figuurlijke pad in kaart dat uw patiënt bewandelt. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de beleving van uw patiënten als zij bij u in behandeling zijn. Mochten er aspecten zijn die verbeterd kunnen worden, dan vinden wij deze en leggen we ze aan u voor om zo de patient journey te optimaliseren.

Patient journey mapping biedt kansen

Om de patiënt centraal te kunnen zetten, is het van essentieel belang dat u weet welke weg hij of zij aflegt, voorafgaand, tijdens en na een bezoek aan uw zorginstelling. Dit doen wij dus door patient journey mapping. Het is daarbij belangrijk om te onthouden dat elke patiënt uniek is en dat dus geen weg hetzelfde is. Toch komen er bij patient journey mapping ook veel ervaringen aan het licht die overeenkomen. Deze gelijkenissen zijn belangrijk als u de patient journey wilt optimaliseren om zo een fijne patiëntgerichte zorginstelling te worden.

Op de momenten van waarheid maakt u het verschil

Voor de patient journey mapping onderscheiden wij twee facetten: de fysieke contactmomenten tussen patiënt en zorgverlener en de verwachting en beleving van de patiënt rondom deze contactmomenten. Deze laatste punten zien wij als de momenten van waarheid. Deze momenten bieden kansen om u als zorginstelling in positieve zin te onderscheiden en de patient journey te optimaliseren. Denk bij de mapping van de patient journey aan de behulpzaamheid van de telefoniste, of een patiënt zich wel of niet gehoord voelt en hoe de overdracht tussen verschillende zorgverleners verloopt. Ook praktische zaken zoals informatievoorziening online, kwaliteit van de koffie en parkeerfaciliteiten spelen een rol. Door juist op dit soort (onbewuste) momenten de patient journey te optimaliseren, creëert u loyale patiënten en blije medewerkers. Door een patiënttevredenheidsonderzoek uit te voeren, kunnen wij nog beter aanduiden waar patiënten eventueel tegenaan lopen.

Schakel onze hulp in om de patient journey te optimaliseren

Dames met Zorg! brengt door middel van patient journey mapping graag de ervaringen van uw patiënten in kaart. Ook geven wij advies over de manieren waarop u met die kennis daadwerkelijk het verschil kunt maken en de patient journey kunt optimaliseren. Indien gewenst begeleiden wij tevens de implementatie van deze adviezen. Wij maken hierbij bijvoorbeeld ook gebruik van inspiratiesessies voor uw personeel, om zo ook de zorgmedewerkers mee te nemen in het optimaliseren van de patient journey. Voor meer informatie kunt u of bellen naar 06 – 10 45 17 11 (Liesbeth) of 06 – 24 56 61 93 (Kirsten), of een e-mail sturen naar info@damesmetzorg.nl. Onze standplaats is Bilthoven, in de buurt van Utrecht, maar wij helpen zorginstellingen, huisartspraktijken of ziekenhuizen door heel Nederland en België.

Wilt u weten wat de momenten van waarheid voor uw zorginstelling zijn?

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.