Patiëntgericht communiceren

‘Nooit iets zomaar aannemen, altijd zeker weten’

Patiëntgericht communiceren is belangrijk voor uw organisatie. Of u nu huisarts bent of een eigen behandelcentrum heeft, met een goede manier van communiceren zorgt u voor tevreden patiënten die terugkomen naar uw zorginstelling. Daarom helpen wij u met het verbeteren van uw interne en externe communicatie. Wij kunnen u op verschillende manieren ondersteunen. Door bijvoorbeeld een workshop communiceren in de zorg geven wij u en uw personeel advies over het optimaal communiceren met patiënten en met elkaar.

De voordelen van patiëntgericht communiceren

De meeste onvrede onder patiënten en medewerkers komt voort uit onduidelijke communicatie. Helder communiceren met patiënten vormt daarom de basis voor patiëntgerichte zorg. Door alle communicatiemiddelen op elkaar aan te laten sluiten en informatie op het juiste moment aan te bieden, voorkomt u onzekerheid en ongenoegen. Alleen al een workshop communiceren in de zorg kan u veel inzichten bieden.

Wij helpen u met patiëntgericht communiceren

Met een gedreven organisatie heeft Dames met Zorg! veel ervaring opgedaan in patiëntgericht communiceren. Wij brengen voor u in kaart hoe op dit moment de communicatie binnen uw zorginstelling verloopt en adviseren u over manieren waarop u deze kunt verbeteren. Indien gewenst voeren wij de optimalisatie op strategisch en operationeel niveau voor u uit. Een workshop in de zorg of een creatieve inspiratiesessie over communiceren met patiënten kunnen hier een onderdeel van zijn.

Vraag naar de mogelijkheden voor een workshop beter communiceren in de zorg

Als u onze hulp wilt inschakelen om uw manier van communiceren met patiënten te verbeteren of om een workshop communiceren in de zorg te organiseren, gaan wij graag met u in gesprek. Wij vertellen u over de mogelijkheden en kijken samen hoe wij u het beste kunnen ondersteunen bij het patiëntgericht communiceren. Neem contact met ons op via info@damesmetzorg.nl of telefonisch via 06 – 10 45 17 11 (Liesbeth) of 06 – 24 56 61 93 (Kirsten). Wij werken vanuit Bilthoven, nabij Utrecht, maar zijn in heel Nederland en België beschikbaar voor advies.

Optimalisatieslag van de communicatie nodig?

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.