ZKN-keurmerk

Een zelfstandige kliniek voor mensen met keel-, neus- en oorklachten draagt sinds 2013 met trots het ZKN-Keurmerk, het kwaliteitskeurmerk voor Zelfstandige Klinieken Nederland. Eens per jaar vindt een hertoetsing plaats. Omdat de regels jaarlijks worden aangescherpt en de kliniek het keurmerk graag behoudt, schakelden ze Dames met Zorg! in om alle puntjes op de i te zetten.

Dames met Zorg! hielp het team in de maanden voorafgaand aan de audit met onder andere:

  • Het beschrijven en digitaal vastleggen van alle processen.
  • Het ontwikkelen van een kwaliteitssysteem inclusief kwaliteitsjaarplanning.
  • Het opzetten van een veiligheidssysteem.
  • Het opstellen en naleven van een planning zodat de gestelde deadlines werden gehaald.

Daarnaast fungeerden we als coach. We vroegen het team hoe ze wilden werken en zorgden er samen met hen voor dat dat ook daadwerkelijk gebeurde.

De kliniek doorliep de audit vlekkeloos en het ZKN-keurmerk werd zonder twijfel verlengd. Maar het mooiste aan dit project is dat zowel de patiënten als de medewerkers na afloop aangaven dat ze de zorg in de kliniek beter vonden dan daarvoor. Een groter compliment kun je Dames met Zorg! niet geven.